3 praktische tips voor een goede eerste nacht met jouw puppy in huis

Het is eindelijk zover, je hebt eindelijk je nieuwe puppy mee naar huis genomen!

De eerste nacht met een nieuwe pup kan zowel opwindend als uitdagend zijn. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen om ervoor te zorgen dat zowel jij als je nieuwe harige vriend een goede nachtrust hebben.

In dit artikel zullen we een aantal handige tips delen om je te helpen een soepele overgang te maken tijdens de eerste nacht met je puppy in huis.

Van het creëren van een comfortabele slaapomgeving tot het instellen van een routine, we hebben alles wat je nodig hebt om die eerste nacht tot een succes te maken! 

Wat te verwachten tijdens de eerste nacht met je nieuwe puppy?

De eerste nacht met je nieuwe puppy kan zowel opwindend als uitdagend zijn. Jouw puppy is ontzettend jong en zal waarschijnlijk heimwee hebben naar zijn broertjes en zusjes.

Het is daarom belangrijk om jouw pup vroeg te laten wennen aan zijn nieuwe thuis. Zorg ervoor dat je pup in de bench slaapt, zodat de pup zich veilig voelt en rustig kan slapen.

Het is natuurlijk normaal dat je puppy in het begin wat onrustig is en mogelijk wat huilt. Het is belangrijk om tijdens het puppy piepen in bench geduldig te zijn en je hondje gerust te stellen door bijvoorbeeld even zijn bench aan te raken of rustig tegen hem te praten.

Probeer hem ook niet meteen alle vrijheid te geven in huis, maar laat hem stapsgewijs wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Het kan ook helpen om een warme kruik of een kledingstuk van jou in de bench te leggen, zodat je pup jouw geur bij zich heeft en zich veiliger voelt. Ook kan een zacht muziekje of een warmtelamp voor wat extra comfort zorgen.

Wees voorbereid op een gebrek aan slaap de eerste nacht, maar wees gerust, met wat geduld en liefde zal je puppy snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en zal het uiteindelijk allemaal de moeite waard zijn.

Het is een bijzondere tijd waarin je een sterke band met je puppy kunt opbouwen. 

Hoe laat je jouw puppy goed slapen tijdens de eerste nachten?

Wanneer je je puppy helpt in zijn nieuwe omgeving te slapen tijdens de eerste nachten, is het belangrijk om een ​​rustige en comfortabele slaapplek voor hem te creëren.

Een bench naast jouw bed kan hierbij helpen, omdat het de puppy een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Zorg ervoor dat de bench gevuld is met zachte dekens en speeltjes, zodat de puppy zich op zijn gemak voelt.

Zorg er ook voor dat de omgeving stil is en weinig afleiding biedt, zodat je puppy rustig kan rusten.

Geef hem overdag voldoende lichaamsbeweging zodat hij ’s nachts ook meer geneigd is om te slapen. 

Probeer ook een vast slaapritueel te creëren voor je puppy, zoals een korte wandeling en wat quality time voordat hij naar bed gaat.

Door consistent te zijn en geduld te hebben, zal je puppy uiteindelijk wennen aan zijn nieuwe omgeving en beter gaan slapen.  

Laat je puppy in de slaapkamer slapen in een bench

Voor de eerste paar nachten is het beter om je pup in de bench naast je bed te laten slapen, zodat hij zich niet alleen voelt.

Het is ook essentieel om je puppy vroeg te laten wennen aan zijn nieuwe thuis, zodat hij zich veilig voelt in zijn nieuwe omgeving. Dit minimaliseert de kans dat je puppy ’s nachts huilt.

Daarnaast is het handig om de bench al vroeg te introduceren als een veilige plek voor je puppy.

Zorg ervoor dat de bench comfortabel is voor je puppy, met een zachte deken en misschien een favoriet speeltje om hem gezelschap te houden.

Als je puppy ’s nachts huilt, is het belangrijk om geduldig te blijven. Het is normaal dat een puppy in het begin wat onrustig is en moet wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Probeer rustig met je puppy te praten en hem gerust te stellen, maar vermijd hem uit de bench te halen of toe te geven aan zijn huiltjes.

Op die manier leert je puppy dat hij veilig is en dat het normaal is om alleen te zijn.

Het is ook aan te raden om de bench overdag te gebruiken voor dutjes, zodat je puppy leert dat de bench een fijne en veilige plek is.

Op die manier wordt de bench een comfortabele en vertrouwde slaapplek voor je puppy.

Door geduldig en consequent te zijn en je puppy te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en de bench, zal hij zich uiteindelijk steeds comfortabeler voelen en rustig kunnen slapen ’s nachts. 

Wanneer kun je een nieuwe pup alleen in de woonkamer laten slapen?

Als je een nieuwe pup alleen in de woonkamer laat slapen, kunnen de eerste nachten heel moeilijk zijn voor hem. 

Het is belangrijk om je pup langzaam te laten wennen aan alleen zijn in de woonkamer. Dit kan pas wanneer hij gewend is aan zijn slaapplek en vertrouwd is met de ruimte.

Meestal wordt geadviseerd om te wachten tot je pup ongeveer 12 weken oud is voordat je hem ’s nachts alleen laat in de woonkamer.

Zorg ervoor dat de woonkamer veilig is voor je pup en dat hij genoeg speelgoed en comfortabele plekjes heeft om te rusten.

Verder is het belangrijk om je pup voor het slapengaan voldoende activiteit en aandacht te geven, zodat hij moe en tevreden is.

Op die manier zal hij hopelijk makkelijker kunnen wennen aan het alleen zijn in de woonkamer.

Echter, de precieze timing kan variëren afhankelijk van de behoeften van de individuele pup.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een dierenarts of een professionele hondentrainer voordat je je pup alleen laat slapen in de woonkamer. 

Hoe zorg je ervoor dat je puppy later goed alleen kan slapen?

Om ervoor te zorgen dat je puppy later goed alleen kan slapen, is het belangrijk om van jongs af aan een goede slaaproutine te introduceren.

Zorg ervoor dat de puppy een comfortabele slaapplek heeft, bijvoorbeeld een bench met een zacht kussen. Volg onze puppy bench inrichten tips, zodat jouw hondje goed kan uitrusten.

Laat de puppy wennen aan alleen zijn door hem geleidelijk aan steeds wat langer alleen te laten.

Geef de puppy voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag, zodat hij ’s nachts moe genoeg is om goed te kunnen slapen.

Geef de puppy ook een klein beetje water en voedsel vlak voordat je hem alleen laat, zodat hij niet wakker wordt van dorst of honger. Met geduld en consistentie kun je puppy uiteindelijk goed alleen leren slapen. 

Waar moet je op letten bij pup eerste nacht bench dicht?

Bij de eerste nacht in de bench moet je goed letten op de behoeften van de pup. Zorg ervoor dat de bench op een rustige en comfortabele plek staat, zodat de pup zich veilig voelt.

Zet de bench niet te dicht bij de verwarming of tochtige plekken. Zorg ook voor voldoende ventilatie in de bench.

Daarnaast is het belangrijk om de pup uit te laten voor het slapengaan, zodat hij zijn behoefte kan doen.

Leg ook een lekker kussen en wat speelgoed in de bench, zodat de pup zich kan vermaken. Geef hem ook voldoende aandacht en troost in de nieuwe omgeving. 

Wat als jouw puppy de eerste nacht gaat janken?

Als jouw puppy de eerste nacht begint te janken, is het belangrijk om geduldig te blijven en te onthouden dat dit normaal gedrag is voor een jonge hond die zich aanpast aan een nieuwe omgeving.

Het kan zijn dat de puppy last heeft van verlatingsangst of gewoon in de war is, omdat hij zijn moeder en nestgenoten mist.

Probeer de puppy gerust te stellen door hem een comfortabele slaapplek te geven en zijn favoriete speeltjes bij hem te leggen.

Probeer daarnaast ook wat achtergrondgeluiden, zoals zachte muziek om hem te kalmeren.

Blijf consistent in het geven van liefde en aandacht, en wees geduldig terwijl de puppy zich aanpast aan zijn nieuwe thuis.